AREND JAN WONINK

Doet mee als gemeenteraadslid, heeft aan de Pioenstraat gewoond
2 jaar, samenwonend met vriendin, twee kinderen Hannah (4) en Otis(2) en kat Mississippi

“De Oosterparkwijk is qua architectuur en groenvoorzieningen niet alleen een van de mooiste wijken van Groningen, maar wellicht ook van Nederland. Denk aan de mooie gebouwen die Siebe Jan Bouma heeft ontworpen en de vele prachtige poorten. Met de architectuur, groenvoorziening en de ligging ten opzichte van de binnenstad heeft de Oosterparkwijk alles in zich om de mooiste wijk van Groningen te worden. Toch is dat vooral buitenkant. Leuk vond ik altijd dat iedereen op straat elkaar groette. Zoiets simpels zorgt dat je je ergens thuis voelt. Toch is er ook armoede, verslaving en eenzaamheid achter de voordeuren van mensen.

Mijn wens voor de wijk is dat het hart van de wijk behouden blijft; het gevoel Oosterparker te zijn.

Met de Wijkraad wil ik bereiken dat de wijk een verbonden wijk is, waar je samen problemen oplost en kansen creëert. Ik wil goede ideeën uit de wijk helpen realiteit te worden. Wat de Oosterparkers willen agenderen, daar geven we aandacht aan. Zelf vind ik leefbaarheid en nabuurschap belangrijk.

Vanuit mijn rol als raadslid ben ik bezig met democratische vernieuwing: hoe brengen we burger en overheid en eigenlijk burger en samenleving weer dichter bij elkaar? Ik zie de Wijkraad als een belangrijk experiment hiervoor, waar ik graag een aandeel in lever. Het is een heel bijzondere manier om dingen in gang te zetten in een wijk; in gezamenlijkheid, met betrokkenheid en eigenaarschap.”