HENK WIERENGA

Doet mee als wijkbewoner, woont sinds december 2015 in het appartementencomplex op De Velden.
Hij is 63 jaar, gescheiden en woont samen met zijn Franse bulldog Lady.

“De Oosterparkwijk is een heel mooie wijk met zijn vele architectonische bouwstijlen. Daarvan staan plusminus 50 op de monumentenlijst. Het park is uniek door zijn bebossing en beplanting. De oracht en praal zijn daar een ware beleving.

Als klein kind, in de jaren 50/60, heb ik mijn jeugd hier doorgebracht. Het is mij opgevallen dat veel bewoners een geschiedenis hebben met de wijk en kunnen vertellen wat er zich vroeger afspeelde. Oosterparkers staan voor gezelligheid en openheid en dat geeft het gevoel van een echte volkswijk.

Ik heb JA gezegd omdat ik het een prachtige uitdaging (experiment) vind. Zeker omdat de wijk direct betrokken wordt bij de besluitvorming en zo de agenda kan samenstellen voor verbeteringen. Dit zijn de grondbeginselen van een democratie en daar zijn we allemaal bij gebaat.

Mijn wens is dat de Oosterparkwijk een landelijk voorbeeld wordt: een wijk waarin leefbaarheid en verbondenheid worden samengebracht. Wat niet mag gebeuren, is het afbreken van de artistieke en architectonische uitstraling van de wijk met zijn poortjes, brandgangetjes en kleine veldjes.

Ideeën voor de Oosterparkwijk die ik ga inbrengen hebben onder andere te maken met een betere verlichting, de parkeerproblematiek en veiligheid. Zo denk ik aan sensoren bij oversteekplaatsen die aangeven wanneer er een voetganger gaat oversteken, een zichtbare registratie op voertuigen van wijkbewoners om te voorkomen dat parkeerplekken worden ingenomen door niet-wijkbewoners en cameratoezicht op locaties waar de veiligheid van bewoners regelmatig in gevaar komt.

Ik verwacht dat de Wijkraad goed gaat communiceren met de bewoners in de wijk, dat de leden bereikbaar zijn en natuurlijk goede vertegenwoordigers van de wijk zijn als het gaat om het vinden van structurele oplossingen. Daarbij is het belangrijk dat we het doel niet uit het oog verliezen, spijkers met koppen slaan en de lijnen kort houden.

Onderwerpen die volgens mij aandacht moeten krijgen, zijn eigenlijk alles zaken die direct noodzakelijk zijn voor de wijk en op een korte termijn direct gerealiseerd kunnen worden. Wat ik daarbij belangrijk vind is dat de onderwerpen niet het wijkdoel voorbij schieten en dat ze te maken hebben met wat wij nalaten voor de toekomstige nieuwe wijkbewoners. Zo wil ik bijvoorbeeld meer bomen en beplantingen terugbrengen in het straatbeeld. Een mooi voorbeeld is de Kapteijnlaan. Het kan mij niet groen genoeg zijn.

Ik heb heel veel zin in dit experiment met verfrissende en democratische doelstellingen. Een uitdaging waarin ik al mijn energie kwijt kan.