Jan Visser

Doet mee als gemeenteraadslid, 66 jaar, alleenstaand

“Ik vind de Oosterparkwijk een mooie, veelkleurige en gemengde wijk. Ik hoor goede verhalen over het wonen in de wijk van de mensen die ik er ken. Vanwege mijn werk kwam ik een paar jaar lang elke week in het oude stadion naar de thuiswedstrijden van de FC.  Verder kan ik genieten van de pareltjes uit de wijk, zoals de Simon van Hasselt, het groen en  het water van de Gorechtkade en het Oude Politiebureau als ontmoetingsplek.

Als gemeenteraadslid ben ik erg geïnteresseerd in het experiment van de Coöperatieve Wijkraad en hoop ik antwoord te krijgen op een aantal vragen: Doen we de goeie dingen voor de wijk? Gaat dat beter als je zeggenschap overdraagt aan wijkbewoners? Durven wij als gemeenteraadsleden wel dingen uit handen geven? Ik vind het belangrijk dat inwoners zelf meer te zeggen hebben en de Coöperatieve Wijkraad in combinatie met het wijkpanel is een nieuwe manier om dat vorm te geven. Toen ik gevraagd werd hoefde ik niet lang na te denken. Voor zo’n democratisch experiment zet ik me graag in.

We gaan er samen iets moois van maken!”