MARGRIET VAN DER WERF

Doet mee als wijkbewoner, woont 35 jaar in de wijk
68 jaar, happy single, woont met kat Anna-belle

“Het is fijn wonen in de Oosterpark. Ik zeg vaak “de Jordaan van Groningen” en dat bedoel ik positief. Men kent elkaar, overloopt elkaar niet en biedt hulp indien nodig.

Ik heb na enige aarzeling JA gezegd tegen de Coöperatieve Wijkraad. Die aarzeling komt doordat ik niet kan inschatten hoeveel energie de Wijkraad van me vraagt. Ik heb al vanaf mijn 18e reuma en ben altijd actief geweest met vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld in de Adviesraad voor het Gehandicaptenbeleid. Vandaar dat ik denk dat mijn speerpunten in de Wijkraad liggen op de fysieke toegankelijkheid van de wijk en gezondheidsvraagstukken.”

Voor het overige laat ik het maar op me afkomen. Door mijn werk als vrijwilligster bij de Entree van WIJ Oosterpark hoop ik signalen van bewoners op te kunnen pikken, waar we iets mee kunnen. Een signaal dat mij al bereikte, is de ergernis van sommige bewoners over de opstapeling van vuilnis rond de ondergrondse containers.

De Coöperatieve Wijkraad is een experiment en ik ben heel nieuwsgierig hoe de samenwerking tussen de Wijkraad en de wijk gestalte krijgt.”