MUZJDA BEHRUZ

Doet mee als wijkbewoner, woont ruim twee jaar in de wijk
30 jaar, nog geen gezin, woont met vier katten

“In de Oosterparkwijk zijn de mensen als een familie met elkaar betrokken. Het is dichtbij het centrum zonder de drukte.

Ik heb JA gezegd tegen de Coöperatieve Wijkraad omdat dit soort bezigheden me persoonlijk erg aantrekt. Voor zover ik mij kan herinneren, heb ik in mijn leven altijd overal aan meegedaan. Ik ben ook van plan om een organisatie of zaak te openen in de toekomst en zo activeer ik de zakelijke kant van mijzelf. Daarnaast vind ik het belangrijk je stem te laten horen als daar de kans voor wordt gegeven. Zo help je er het beste van te maken. Ik wil ook graag anderen erop attenderen dat we samen meer voor elkaar krijgen. Mijn wens voor de wijk is dat het veiliger wordt voor kinderen en huisdieren. En dat we rekening houden met elkaar. De gehechtheid en gezelligheid moeten blijven in de wijk. Ook leuke en leervolle voorzieningen vind ik belangrijk, net als dat jong en oud hun stem kunnen laten horen. Bijvoorbeeld met een ideeënbus in de supermarkt.

Van de Wijkraad verwacht ik dat er niet alleen vanuit de Wijkraad gedachten en ideeën worden uitgewisseld maar dat we ook manieren bedenken om naar meer stemmen te kunnen luisteren. Dat we mensen ook activeren om hun stem te laten horen. Klagen helpt niet, je stem laten horen bij Wijkraad kan wel een verschil maken misschien.

Ik hoop dat we na ons eerste jaar met trots terug kunnen kijken en kunnen zeggen dat we ons uiterste best hebben gedaan om van de Oosterparkwijk een nog mooiere en betere wijk te maken.

Ik heb er ontzettend veel zin in! Zo veel dat ik me erop ingesteld heb om een paar ‘to do’ dingen aan mijn huis af te maken voor 20 december, zodat ik mijn aandacht daarna helemaal bij de Wijkraad heb.”