PETRA BROUWER

Doet mee als gemeenteraadslid, is in de wijk opgegroeid
50 jaar, woont met hond Suus

“Ik heb tot mijn 22e in de Oosterparkwijk gewoond. Wat me altijd is bijgebleven, is het dorpsgevoel in de stad, het omarmt je. De diversiteit in de wijk, op woon- en leefgebied, boerderijtjes, flats, koop- en huurwoningen, brengt ook een verscheidenheid aan mensen met zich mee. Families die generatie op generatie in de wijk wonen tot nieuwe Groningers.

Ik doe mee omdat de Oosterparkwijk me aan het hart gaat en omdat ik het belangrijk vind dat er meer zeggenschap vanuit de wijken komt. Iedere wijk is uniek en heeft andere wensen, behoeftes. Dat neem je alleen waar als je er middenin zit. En omdat het nieuw is, ben ik heel benieuwd hoe het gaat werken.

Ik wens dat de wijk weer een mooie ontmoetingsplaats krijgt zoals het Treslinghuis, dat de wijk haar unieke karakter behoudt en vooral ook eigenwijs blijft.

Zelf heb ik nog geen ideeën, want ik denk dat de ideeën juist vanuit de wijk moeten komen. Daarom is het Wijkpanel zo belangrijk. Onderwerpen die volgens mij aandacht moeten krijgen zijn: kinderen, jongeren, ouderen, sport, spel, gezondheid, zorg, leefbaarheid en veiligheid.

Ik hoop dat we in de Wijkraad de diversiteit aan wijkbewoners terugzien. Dan kunnen we ook de ideeën van diverse kanten belichten.

Ik zou graag willen dat we als Wijkraad ontdekken hoe we de Oosterparkwijk en al haar bewoners een stem kunnen geven. Dat de belangen van de bewoners gehoord worden en er iets mee wordt gedaan. Ik verwacht daarom dat we dicht op de wijk gaan zitten, ook ik, als vertegenwoordiger van de gemeenteraad. Dan proef je wat belangrijk is, wat er nog mist of kan worden verbeterd of juist leren van wat heel goed gaat.

Ik heb er zin in!”