Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /data/www/cooperatievewijkraad050.nl/www/wordpress/wp-content/plugins/Ultimate_VC_Addons/admin/bsf-core/auto-update/admin-functions.php on line 11 Benoemd, en nu? – Coöperatieve Wijkraad

Benoemd, en nu?

feb 01, 2018 Categorie: Blog 2 reacties

Blog door Frank Brander

Veertien mensen met wie alleen ik allemaal heb kennisgemaakt en gesproken. Ik had me niet gerealiseerd hoe bijzonder dat is. De eerste keer dat zij elkaar zagen, was op 20 december. Van veertien onbekenden naar een groep, naar een Wijkraad. En stuk voor stuk hebben ze een band met de Oosterparkwijk. Ze wonen er, werken er, hebben er hun eerste liefde ontmoet, ze voetbalden er. En stuk voor stuk willen ze zich nu inzetten voor de Coöperatieve Wijkraad en de wijk.

“We gaan geen afspraken maken voor we compleet zijn”. Voor mij is dat een van de meest kenmerkende uitspraken tijdens de benoeming op 20 december. Hoe veertien onbekenden al gelijk een groepsgevoel hebben ontwikkeld en zien dat er nog drie mensen missen. Veertien onbekenden die het vertrouwen hebben gekregen om beslissingen te nemen en gelijk een gedeeld besluit nemen in het gezamenlijke belang. We hebben afgesproken dat we op zoek gaan naar de laatste drie leden, voordat we starten. En dat is op 1, 3 en 10 februari. De Wijkraadleden gaan dan met elkaar kennismaken, afspraken maken en de eerste onderwerpen bepalen. Ik ga dus snel nog een paar deuren bij langs!

Reacties2
 1. Jetty Bloemfebruari 12, 2018   

  Heb even een vraag aan de wijkraad . Hoe benaderen jullie oudere bewoners die geen internet hebben ?

 2. Frank Branderfebruari 13, 2018   

  Hallo Jetty,

  Bedankt voor je goede vraag! We informeren alle bewoners van de Oosterparkwijk door middel van de wijkkrant, Facebook en de website. Vorig jaar heeft elk huishouden een brief gekregen met de aankondiging van de loting. Binnenkort vindt een nieuwe loting plaats voor het Wijkpanel (https://cooperatievewijkraad050.nl/cooperatieve-wijkraad-oosterparkwijk/wat-is-het/). Daar zoeken we in totaal 400 mensen voor. Zij krijgen allemaal een brief, en worden daarna nog persoonlijk benaderd om mee te doen.

  Eenmaal in het Wijkpanel kan je online meepraten. Mensen zonder internet of computer kunnen terecht bij computerlokalen in de wijk. Uiteraard worden mensen zonder email per post gevraagd mee te doen. De Coöperatieve Wijkraad kan uiteraard ook bijeenkomsten organiseren. Dat ligt allemaal bij hen.

  groet,

  Frank Brander
  Aanjager Coöperatieve Wijkraad Oosterparkwijk
  Gemeente Groningen

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *