Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /data/www/cooperatievewijkraad050.nl/www/wordpress/wp-content/plugins/Ultimate_VC_Addons/admin/bsf-core/auto-update/admin-functions.php on line 11 Blog: Samen de wijk in – Coöperatieve Wijkraad

Blog: Samen de wijk in

jul 09, 2018 Categorie: Algemeen nieuws, Blog, Oosterpark 0 reacties

Vorig weekend stonden we op zaterdag met een aantal leden van de Wijkraad aan het Linnaeusplein met de Hondenhalte. De Hondenhalte is een afvalbak voor hondenpoep die tevens geldt als dispenser voor een speciaal opruimzakje. Door met elkaar in gesprek te gaan willen we erachter komen of zo’n afvalbak een goede oplossing is tegen hondenpoep.


We hebben interessante gesprekken gevoerd waar we veel van hebben geleerd. Aan de ene kant zijn veel mensen blij dat er meer voorzieningen komen om hondenpoep op te ruimen en weg te gooien. Aan de andere kant hebben vooral veel hondenbezitters aangegeven geen geb
ruik te gaan maken van de bakken. Veel hondenbezitters zijn van mening dat de gemeente de hondenbelasting moet gebruiken voor het schoonhouden van de losloopgebieden en dat er voorzieningen getroffen moeten worden in de overige gebieden waar ze wel bereid zijn om zelf op te ruimen.

Samen de Wijk in

Op zondag hebben we onder een warme zon een mooie wandeling door de wijk gemaakt met de Bewonersorganisatie om te kijken waar we de Hondenhaltes het beste kunnen plaatsen. Tijdens de wandeling kwamen pijnpunten zoals de Gorechtkade, de Oosterpark en het Pioenpark gauw naar voren. We gaan kijken waar en hoeveel van deze bakken we aanvankelijk gaan plaatsen en hopen van harte dat dit een mooie oplossing kan worden voor de wijk.

Milieu, zwerfafval, grofvuil, hondenpoep, het zorgt voor veel ergernis in de wijk. We willen hier graag samen met wijkbewoners wat aan doen. Hoe doen we dat precies? Juist, we gaan de straat op!

We zijn blij met de vorderingen die we dit weekend hebben kunnen maken en hopen van harte dat we er samen uit zullen komen!

Op de hoogte blijven? Houd onze Facebookpagina en website in de gaten!

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten