Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /data/www/cooperatievewijkraad050.nl/www/wordpress/wp-content/plugins/Ultimate_VC_Addons/admin/bsf-core/auto-update/admin-functions.php on line 11 Wie loot je wel, wie loot je niet? – Coöperatieve Wijkraad

Wie loot je wel, wie loot je niet?

okt 11, 2017 Categorie: Blog 0 reacties

We gaan bijna loten! Een spannend moment voor de hele Oosterparkwijk. Want zit jij er bij? Of hij? Of zij?

Voor het Wijkpanel worden 400 bewoners geloot. Dat is een grote groep die de Oosterparkwijk goed kan representeren. Zij hebben een mening zoals de hele wijk zou hebben.

De Coöperatieve Wijkraad bestaat straks uit zeventien mensen. Daarvan worden er elf bewoners uit de wijk ingeloot. Dat is geen representatieve groep. Je zou zeggen dat er een goede verdeling moet komen tussen verschillende typen personen. De helft man, de helft vrouw. Een verdeling tussen hoogopgeleid en laagopgeleid. Mensen met een migratie-achtergrond en echte Oosterparkers. Verschillende leeftijden.

Alleen, er zijn maar elf plekken voor bewoners. Worden het vijf vrouwen en zes mannen? Of andersom? Welke leeftijdsgroepen selecteer je, en waar leg je een grens? En wie ben ik om te bepalen dat we wel een verdeling tussen hoog en laag inkomen doen, maar geen verdeling tussen hoogopgeleid en laagopgeleid? En waarom zou je geen rekening houden met het aandeel hondenbezitters?

Daarom gaan we een echte loting doen, zonder selectie, met maar één voorwaarde: er mag niet meer dan één bewoner per straat aan de Wijkraad deelnemen.

Ik vertrouw er op dat de Coöperatieve Wijkraad straks een goede vertegenwoordiging van de Oosterparkwijk is. Dat ze gaan beslissen zoals de wijk zou beslissen. En hoe kan je dat beter doen dan met elkaar in gesprek gaan?

 

Frank Brander

 

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *