Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /data/www/cooperatievewijkraad050.nl/www/wordpress/wp-content/plugins/Ultimate_VC_Addons/admin/bsf-core/auto-update/admin-functions.php on line 11 Coöperatieve Wijkraad Oosterparkwijk compleet – Coöperatieve Wijkraad

Coöperatieve Wijkraad Oosterparkwijk compleet

mrt 21, 2018 Categorie: Algemeen nieuws, Wijkraad 0 reacties

Met de laatste twee Oosterparkers die “JA” hebben gezegd is de Coöperatieve Wijkraad Oosterparkwijk nu compleet. Elf wijkbewoners en zes raadsleden nemen in de Oosterparkwijk beslissingen over onderwerpen in en van de wijk. De wijkraadleden die meedoen als wijkbewoner zijn gekozen via een loting.

De Coöperatieve Wijkraad heeft door de loting een gevarieerde samenstelling gekregen. Zowel qua leeftijd als achtergrond, woonplek in de wijk en interesses is het een divers gezelschap geworden. De wijkbewoners die zitting hebben in de Coöperatieve Wijkraad zijn: Lennart Kloppenburg, Husein Mahamed Yasin, Thea Bakhuijs, Elbart Luth, Muzjda Behruz, Margriet van der Werf, Kiflom Tsegay, Lottie Roelsema, Henk Wierenga, Talin Ashruf en Marit Smit.

Vanuit de gemeenteraad nemen deel: Edward Koopmans, Petra Brouwer, Amrut Sijbolts, Arend Jan Wonink, Jan Pieter Loopstra en Koosje van Doesen.

 

Voor de wijk
De Coöperatieve Wijkraad komt regelmatig bijeen. De Wijkraad beslist zelf welke onderwerpen ze op de agenda zetten en wat een goede aanpak of oplossing is voor bepaalde vraagstukken die belangrijk zijn voor de wijk. Dit doen ze niet alleen. Er is ook een Wijkpanel dat onderwerpen en ideeën aandraagt. Het doel is een zo leefbaar mogelijke omgeving voor nu en voor de toekomst. Zo hebben zij als eerste beslist dat de problemen van hondenpoep en zwerfafval worden aangepakt. 

Experiment
De Coöperatieve Wijkraad is een experiment van de Gemeente Groningen en is geïnspireerd op ervaringen in Londen. Het is onderdeel van de Democratic Challenge van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Onder andere de Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt het verloop en de resultaten van het experiment.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *