Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /data/www/cooperatievewijkraad050.nl/www/wordpress/wp-content/plugins/Ultimate_VC_Addons/admin/bsf-core/auto-update/admin-functions.php on line 11 Coöperatieve Wijkraad Oosterparkwijk benoemd – Coöperatieve Wijkraad

Coöperatieve Wijkraad Oosterparkwijk benoemd

dec 22, 2017 Categorie: Algemeen nieuws, Wijkraad 0 reacties

Woensdag 20 december is de Coöperatieve Wijkraad Oosterparkwijk namens de gemeenteraad door burgemeester Peter den Oudsten benoemd. Een officieel gebeurtenis die plaatsvond tijdens de raadsvergadering  in de raadszaal van het stadhuis

.   

Voorafgaand aan de benoeming maakten de leden van de Coöperatieve Wijkraad kennis met elkaar en ontvingen ze uit handen van de burgemeester een officiële aanstelling in de vorm van een oorkonde.

Op een grote kaart van de Oosterparkwijk wezen de leden aan waar zij wonen in de wijk en vertelde iedereen wat voor hem of haar de mooiste plekken in de wijk zijn. Dat gaf een mooi inzicht in de achtergronden van de leden en wat zij van de wijk vinden. De samenstelling van de Wijkraad is heel divers. De verdeling mannen en vrouwen, de verschillende leeftijden en achtergronden. Dit geeft veel vertrouwen voor een breed draagvlak in de wijk.

De installatie gebeurde in de raadszaal in aanwezigheid van de voltallige raad en het college van Burgemeester & Wethouders. Tijdens de installatie vertelde de burgemeester dat loting niet nieuw is voor Groningen: al rond 1500 werd gebruik gemaakt van loting om raadsleden te selecteren en hij liet van grote betrokkenheid blijken bij de Wijkraad. De leden kunnen zich gesteund voelen door een trotse burgemeester.

Na de installatie kreeg de pers de gelegenheid om kennis te maken van de leden van de Wijkraad en in gesprek te gaan over hun ideeën en motivatie.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *