Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /data/www/cooperatievewijkraad050.nl/www/wordpress/wp-content/plugins/Ultimate_VC_Addons/admin/bsf-core/auto-update/admin-functions.php on line 11 Coöperatieve Wijkraad schaft multifunctionele bus aan voor de wijk – Coöperatieve Wijkraad

Coöperatieve Wijkraad schaft multifunctionele bus aan voor de wijk

dec 20, 2018 Categorie: Algemeen nieuws, Oosterpark, Wijkraad 0 reacties

Zwerfvuil en afval is een doorn in het oog van de bewoners in de Oosterparkwijk. De Bewonersorganisatie, Coöperatieve Wijkraad, Gemeente en WerkPro Wijkwerken Oosterpark hebben de handen ineengeslagen om dit onderwerp gezamenlijk aan te pakken. Niet alleen worden er extra bakken geplaatst voor hondenpoep, ook wordt in de toekomst een nieuw vervoersmiddel aangeschaft dat kan helpen bij het ophalen van afval én het vervoeren van personen in de wijk.

Dit uitgebreide plan begon aan het begin van dit jaar. Uit gesprekken met de Bewonersorganisatie Oosterpark bleek dat ze graag 20 afvalbakken wilden adopteren en in samenwerking met WerkPro ervoor te zorgen dat de bakken regelmatig geleegd zouden worden. Er moest alleen nog een elektrische bakfiets of ander vervoersmiddel worden aangeschaft om het afval op te halen.

De Coöperatieve Wijkraad wilde graag bijdragen aan de oplossing en de werkgroep milieu liet onderzoeken welk vervoersmiddel handig zou zijn om hiervoor te gebruiken. Al snel bleek dat het handig was om te kijken naar een multifunctioneel vervoersmiddel dat ook personen zou kunnen vervoeren. Zo kwam een bestelbus in beeld met plek voor 7 personen en ook een flinke laadruimte voor afvalzakken.

Op de laatste vergadering van 2018 werd er door de Wijkraad gestemd over het voorstel om de bus aan te schaffen voor een bedrag van €16.450 excl. btw. Met een ruime meerderheid is het besluit een feit en kan de bus vanaf volgend jaar worden ingezet om zowel personen te vervoeren als afval op te halen in de wijk. WerkPro zal de bus in ieder geval gebruiken voor hun rondes door de wijk. Onder die ronde valt ook het park zelf, waar 3 nieuwe hondenhaltes worden geplaatst.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *