Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /data/www/cooperatievewijkraad050.nl/www/wordpress/wp-content/plugins/Ultimate_VC_Addons/admin/bsf-core/auto-update/admin-functions.php on line 11 Gronings raadslid wint Europese prijs met Coöperatieve Wijkraad – Coöperatieve Wijkraad

Gronings raadslid wint Europese prijs met Coöperatieve Wijkraad

dec 04, 2019 Categorie: Algemeen nieuws 0 reacties Tags: uit de media, wijkraad


Het Groningse D66-raadslid Wieke Paulusma is heeft de Innovation in Politics Awards 2019 gewonnen. Dat is een Europese prijs voor politieke vernieuwing. Paulusma was genomineerd voor haar betrokkenheid bij de Coöperatieve Wijkraad in de Oosterparkwijk.


Paulusma was één van de tachtig finalisten voor de Innovation in Politics Awards 2019. Het Groningse raadslid deed met de Coöperatieve Wijkraad mee in de categorie ‘democratie’. Een jury van ruim 1.000 Europeanen heeft uit 400 genomineerden de finalisten voor de 8 categorieën van de Innovation in Politics Awards 2019 geselecteerd.

Experimenten
Paulusma is één van de initiatiefnemers van de Coöperatieve Wijkraad. Het is één van de democratische experimenten in Groningen waarmee de gemeenteraad heeft ingestemd. De Oosterparkwijk is de eerste wijk in Nederland met een coöperatieve wijkraad. De afspraak is dat de gemeenteraad de beslissingen van de wijkraad overneemt. Op dit moment mogen alle wijkbewoners van de Oosterparkwijk stemmen op goede ideeën van medebewoners. De Wijkraad gaat deze ideeën samen met bewoners en gemeente uitvoeren.

‘Ontzettend blij’

‘Ik ben ontzettend blij’, zegt Paulusma over het winnen van de prijs. ‘Het is erg belangrijk dat er weer vertrouwen ontstaat tussen politici en inwoners en tussen wijkbewoners onderling.’

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *