Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /data/www/cooperatievewijkraad050.nl/www/wordpress/wp-content/plugins/Ultimate_VC_Addons/admin/bsf-core/auto-update/admin-functions.php on line 11 Blog: Met moed en drive stop ik ermee – Coöperatieve Wijkraad

Blog: Met moed en drive stop ik ermee

nov 05, 2018 Categorie: Blog 0 reacties

Een jaar geleden werd ik gevraagd om mee te doen aan de Coöperatieve Wijkraad. Daar ben ik met veel drive ingestapt en heb er absoluut geen spijt van gehad. Maar na de zomer heb ik besloten om te stoppen met de Coöperatieve Wijkraad.

Tijdens de zomervakantie heb ik nagedacht over wat de Coöperatieve Wijkraad voor mij betekent en wat het mij brengt. En of ik me niet te veel af laat leiden van het leven naast de Coöperatieve Wijkraad. Ik mistte de focus op m’n eigen leven. Al twee jaar loop ik met het idee om weer een eigen zaak te starten.

De Coöperatieve Wijkraad moest nog een vorm aannemen bij de start. En dat nam veel tijd in beslag. Vooral voor mezelf, omdat ik erg gedreven ben om alles op z’n poten te zetten. Als ik eerlijk ben, mag dit experiment wel drie jaar duren, in plaats van twee. Zodat we één jaar hadden om de vorm te bepalen en elkaar goed te leren kennen. En daarna naar buiten toe, om samen te werken met de wijk. Want dit is een geweldige manier om samen te werken.

Door de Coöperatieve Wijkraad heb ik zekerheid, motivatie, structuur, vertrouwen en moed gekregen om m’n pad te volgen en een eigen zaak te starten. Ik heb dan ook het gevoel dat mijn doel binnen de Coöperatieve Wijkraad erop zit en verder ga werken aan mijn eigen toekomst.

Ik vond het een eer met de 16 andere leden te zwoegen om een mooiere, betere en actievere Oosterparkwijk te krijgen. Het heeft me veel kennis opgebracht hoe je in een groep werkt en hoe je samenwerkt. Ook heb ik inzicht gekregen hoe de politiek en de gemeente te werk gaat en heb ik de wijk en de organisaties in de wijk leren kennen. Dit was een heel rijke ervaring!

Voor degene die mijn plek inneemt: het maakt niet uit wie je bent of in wat voor situatie je zit, het is het proberen waard! Het is voor iedereen aan te raden om mee te doen, voor je eigenlijk ontwikkeling en voor de ontwikkeling van de wijk. Juist als jij degene bent die nooit je stem laat horen, maar wel veel ideeën hebt, is het een aanrader om de uitdaging in de Coöperatieve Wijkraad aan te gaan. Hier kan je je mening over de wijk laten horen.

Ik zal de Coöperatieve Wijkraad missen, en wens ze heel veel succes en geluk en vooral veel plezier toe. Ik heb vertrouwen in ze!

 

 

 

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *